Λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας

Λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας

Αρ. Πρωτ. 18892/06.07.2011 

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

 

Ανησυχία, αναστάτωση και ανασφάλεια έχει προκαλέσει στην κοινωνία, η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, την οποία προωθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ένας οργανισμός με τόσο μεγάλη κοινωνική προσφορά κινδυνεύει με λουκέτο και χιλιάδες οικογένειες αναρωτιούνται αν τα παιδιά τους θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η προσφορά του ΕΙΝ στη φοιτητική, σπουδαστική και μαθητική μέριμνα είναι μεγάλη και το έργο του πολυσχιδές. Εντούτοις οι γενικόλογες και αντιφατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, φανερώνουν την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου. Ενώ η Κυβέρνηση εξήγγειλε και συμπεριέλαβε το ΕΙΝ στον κατάλογο των υπό κατάργηση οργανισμών, στη συνέχεια ανακοίνωσε την αξιοποίηση του προσωπικού, που «περισσεύει», με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Η παντελής έλλειψη σχεδίου και η αδιαφάνεια είναι χαρακτηριστικές. Το ΕΙΝ είναι ένα ίδρυμα με πλούσια προσφορά, με σημαντικό κοινωνικό έργο, η ύπαρξη του οποίου είναι αναγκαία στην Ελληνική κοινωνία. Οφείλει η Κυβέρνηση να σταματήσει τους πειραματισμούς και να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Η κρίση και η ακολουθούμενη από την Κυβέρνηση πολιτική του Μνημονίου, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για οριζόντιες περικοπές και καταργήσεις σημαντικών κοινωνικών φορέων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να μην καταργηθεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του;

Απάντηση Υπουργείου